Accountantskantoor Timmer

Volgende maand eindigt de overgangsregeling met betrekking tot het puntensysteem voor huurwoningen.

HomeTimmer Nieuws en adviesVolgende maand eindigt de overgangsregeling met betrekking tot het puntensysteem voor huurwoningen.

Terug naar vorige

Over een maand eindigt de overgangsregeling voor woningzoekenden uit de regio Noord-Veluwe. De regeling is bedoeld voor bestaande huurders en eigenaren van koopwoningen uit de regio Noord-Veluwe.

Als zij – nu of in de toekomst – op zoek willen naar een sociale huurwoning, kunnen zij zich inschrijven als woningzoekende en hun woonduur als inschrijfduur (inschrijftijd) laten tellen. Schrijven zij zich in op, of na 1 juli 2016? Dan beginnen zij op nul en bouwen ze inschrijfduur op vanaf de werkelijke inschrijfdatum.

Op de Noord-Veluwe geldt: hoe langer iemand staat ingeschreven als woningzoekende, hoe groter de kans op een woning. De kans op een sociale huurwoning is niet meer afhankelijk van de tijd dat iemand in zijn huidige woning woont. Iedereen die een sociale huurwoning zoekt, of in de toekomst naar een sociale huurwoning wil verhuizen, moet zich inschrijven. Voor bestaande huurders en woningeigenaren die verwachten dat zij in de toekomst willen verhuizen naar een sociale huurwoning, is het advies om zich voor 1 juli 2016 in te schrijven als woningzoekende. Tot die tijd geldt voor hen namelijk een speciale overgangsregeling.

Overgangsregeling tot 1 juli 2016
Als bestaande huurders of woningeigenaren – nu al wonend in de regio Noord-Veluwe – zich voor 1 juli 2016 inschrijven als woningzoekende, wordt hun huidige woonduur (de tijd die zij op hun huidig adres wonen) omgezet in inschrijfduur.

Een voorbeeld: iemand die sinds 1 januari 2012 in een woning in Harderwijk woont en zich inschrijft op 1 juni 2016, mag op dat moment 4 jaar en 5 maanden inschrijfduur noteren. Schrijft diezelfde persoon zich in op 1 juli 2016, dan begint de inschrijfduur op nul en gaat deze pas tellen vanaf die datum.

Inschrijven bij samenwerkende woningcorporaties
Mensen die voldoen aan de voorwaarden van de overgangsregeling en daar gebruik van willen maken, moeten zich dus uiterlijk 30 juni 2016 inschrijven als woningzoekende. Inschrijven kan op dit moment bij één van de samenwerkende woningcorporaties in de regio: deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON. Vanaf 28 juni verloopt een inschrijving via www.hurennoordveluwe.nl. Een inschrijving kost vanaf 28 juni 2016 jaarlijks € 15,- (dit wordt niet met terugwerkende kracht berekend).

 

Bron: https://www.uwoon.nl/nieuws/2016/05/nog-twee-maanden-gebruik-maken-van-overgangsregeling