Accountantskantoor Timmer

Mededeling beëindiging toezending elektronische kopieën

HomeTimmer Nieuws en adviesMededeling beëindiging toezending elektronische kopieën

Terug naar vorige

Mogelijk heeft u een brief van de belastingdienst ontvangen met rechtsbovenaan de tekst ‘Mededeling beëindiging toezending elektronische kopieën’. Even een korte uitleg over deze brief.

In deze brief van de belastingdienst staat dat het verzenden van aanslagen/beschikkingen Inkomstenbelasting en/of Vermogensbelasting naar de belastingconsulent (ons kantoor in dit geval) wordt beëindigd.

Dat klopt wel, maar het betreft het oude systeem van Elektronische Kopie Aanslagen (EKA) dat eind dit jaar stopt. Met EKA kunnen wij aanslagen en dergelijke van 2012 en ouder inzien.

Echter gebruiken wij bij de belastingdienst al jaren een nieuw systeem Service Bericht Aanslag (SBA) dat gewoon blijft werken. Met SBA kunnen wij aanslagen en dergelijke inzien vanaf 2013 tot heden. Wij kunnen dus gewoon uw nieuwe aanslagen inzien. De brief van de belastingdienst gaat dus alleen maar over het oude systeem en heeft voor u dan ook verder geen invloed.

Jaarlijks krijgt u vervolgens een brief van de belastingdienst in verband met verlenging van onze machtiging om uw aanslagen en dergelijke te mogen ontvangen. Wanneer u niet reageert op die jaarlijkse brief, gaat u akkoord met onze machtiging. Indien u niet meer wenst dat wij uw gegevens van de belastingdienst digitaal ontvangen dan kunt altijd de machtiging intrekken (eventueel via ons kantoor).

Indien u nog vragen heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.