Accountantskantoor Timmer

Blog Brand Timmer: Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden

HomeTimmer Nieuws en adviesBlog Brand Timmer: Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden

Terug naar vorige

Het jaar 2013 ligt inmiddels achter ons en we kunnen ons dus weer opmaken voor een heel nieuw jaar. Laten we hopen dat het een succesvol jaar wordt. Als we de berichten mogen geloven dan wordt het een jaar met (na jaren van teruggang) weer een (kleine) groei in de economie. En we weten: wie het kleine niet eert…

Het afgelopen jaar is voor ons kantoor behoorlijk belangrijk geweest: behalve dat Remco in april is getrouwd, heeft hij in november ook zijn accountantspapieren gehaald. Dat betekent dat we nu twee volledig gediplomeerde accountants binnen onze gelederen hebben. Nadat alle formaliteiten zijn geregeld, zullen we daar als kantoor nog de nodige aandacht aan schenken. Hou dus de berichtgeving maar in de gaten.

In het jaar dat nu voor ons ligt zullen we ons, naast ons ‘gewone’ werk, onder andere bezig gaan houden met de vermogensplanning van onze klanten. Zoals u wellicht weet, bestaat er dit jaar (onder voorwaarden) de mogelijkheid om tot €100.000 te schenken zonder dat schenkingsrecht verschuldigd is. 
Daarnaast geldt in 2014 een verlaagd tarief voor dividenduitkeringen. In plaats van de gebruikelijke 25% dient in 2014 22% afgedragen te worden.
Ook zijn (zoals tegenwoordig bijna ieder jaar) de regels met betrekking tot de bijtelling voor het privégebruik van de zakelijke auto weer aangepast.
Wij zullen, indien voor u van toepassing, hierover met u van gedachten wisselen. 
En verder zal er in het komende jaar naar verwachting weer voldoende op ons pad komen, waarvoor wij samen met u de juiste oplossing zullen zoeken.

U kunt bij ons terecht met al uw vragen en problemen op financieel en fiscaal gebied, ook als u niet woont of gevestigd bent in Elburg, Doornspijk of ’t Harde. Onze klantenkring bevindt zich ook in de omliggende plaatsen, zoals Oldebroek, Wezep, Biddinghuizen en Dronten. En waar u ook woont of gevestigd bent, u kunt gratis gebruik maken van onze berichtenservice door onze Facebookpagina als volger te ‘liken’. Zo bent u verzekerd van toezending van alle berichten die wij plaatsen. En dat zijn er toch al gauw een stuk of drie per week! Gratis informatie waar u uw voordeel mee kunt doen.

Kortom: een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Vriendelijke groeten,

Brand Timmer